evlendim evleneli belkide en sık yaptığım böreklerdendir..
ıspanaklı börek...
bunda eşimin payı büyük..çünkü kendisi ıspanaklı börek hastasıdır..
kuru olsa yansa veya pişmese bile tepsiyi mutlaka silip süpürür..:D
bu yüzden bizde sık yapılır ....
ama nedense bu güne kadar bloğa koymamışım...
kısmet bu güneymiş diyerek tarifi ekliyorum..afiyetleee.
malzemeler:
yarım kilo ıspanak temizlenip ayıklanmış
6 yaprak yufka
1 büyük boy soğan
250 gr kıyma
1 kaşık tereyağı
tuz,kırmızı pul biber
sos için:
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağıyoğurt
1 yumurta beyazı (sarısı üstüne)
yapılışı:
soğanı yemeklik doğrayın azcık sıvıyağ ve 1 kaşık tereyağıyla kavurun.tuzunu ve biberinide bu esnada ekleyin.pembeleşmeye başlayınca kıymayı ilave edin.iyice kavurun en son küçük doğradığınız ıspanaklarıda ilave edin ve ıspanaklar iyice sönünceye kadar kavurup altını kapatın.fırın tepsinizi bir fırçayla hafifçe yağlayın ve 1. yufkayı serin tepsiye..sos malzemelerini güzelce çırpın ve fırça yardımıyla 1. yufkanın üzerine yedirerek sürün.2. kat yufkayı serin.gene soslayıp iç harcın yarısını güzelce 2. yufkanın üzerine yayın.3. kat yufka ve sos 4. kat yufka sos ve harc ve son olarakda diğer iki yufkayıda soslayıp tepsiye yerleştirin..en son üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu ve susam serpip 190 dereceli fırında güzelcekızarana kadar pişirin.fırını kapattığınızda üzerine nemli bir bez örtüp yine sıcak fırında dinlenmeye bırakırsanızda yumuşacık olur...afiye olsun..
4 yorum:
canım sayfanda böreğinde harika eline emeğine sağlık..sevgilerimle
Halimeciğim selam,
Kahvaltıya misafirim gelecek de akşamdan böreği yapıp sabah fırına sürsek nasıl olur acaba?
Börekte harika görünüyor.
teşekkür ederim ablacım..kaç gündür hasta yatıyodum kusura bakma anca görebildim yorumunu... (:
Cok güzel görünüyor emeginize saglik.
Yorum Gönder
daha dumanı üstündeyken yorumunu bırakabilirsin..:)