RSS

muhlama....


kimisi mıhlama , kimisi kuymak , kimiside hoşmer der kendilerine...:D bunların esasında farklı şeyler olduğunu savunanlarda var aynı lezzet olduğuna inananlarda...genellikle mısır unuyla yapılsa da beyaz unlada yapanlar vardır....benim bildiğim ve bayıldığım budur,adıda "muhlama"dır....yöresel bi taddır...karadeniz bölgesinde özelliklede doğu karadenizde çok sevilir ve hemen her evde yapılır...bende ankaraya gelin geldikten sonra da yaptığım kişilerin çoğu beğendi bu lezzeti...orjinalinde bi hayli yağlı yapılır ve öyle sevilir...ama ben hem sağlık hemde ağız tadı açısından pek yağlı yapmıyorum...umarım sizde en kısa zamanda denersiniz ve afiyetle tadarsınız...


malzemeler..

5 tepeleme yemek kaşığı mısır unu

4 büyük kaşık tereyağı

1 kase ince şeritler halinde doğranmış kaşar (imkanlar ölçüsünde yöresel peynirler tavsiye edilir)

tuz

3,5 su bardağı soğuk su

yapılışı...

tereyağını eritin içine mısırununu ekleyip iyice koyu pembe olana kadar kavurun.tuzunuda ekleyin.suyunuda azar azar ekleyin.göz göz olacak..15 dk kadar da hafifçe karıştırarak pişirin.en son peynirlerini de ekleyip kendi haline bırakın .bu esnada yağı üzerine çıkacak..peynirler iyice eriyincede ocaktan alın...sıcakken servis edin..afiyet olsun...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim... Hic yemedim ama adini cok duydum... eminim süper bir lezzettir... Afiyetler olsun... Sevgilerimle,

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

ellerinize sağlık

esra dedi ki...

Hafsa hanım ellerinize sağlık ...bende kuymak ve mıhlama olarak biliyorum ismini,kahvaltılarda çok güzel oluyor,en çok ben yediğim için,fazla yapmıyorum yağ ve un olduğu için:))kilo sorunu olmayan arkadaşlar benim yerime de yesinler:)))sağlıcakla...

hafsahatun dedi ki...

teşekkür ederim esra hanım...
aslında "muhlama" birazda yöre ağzıyla söyleniş şekli...yörenin dışında daha çok mıhlama diye biliniyo..
ayrıca ewet kahvaltıda harika oluyo....:))

sevgi dedi ki...

bu lezzeti nedense hiç deneme fırsatım olmadı, tarifi de bulmuşken bir deneyim.. ellerine sağlık..

Kırmızı Papatya dedi ki...

merhaba hafsahatun arkadasım..
bende bu lezzetle karadenizli bir arkadaşım sayesinde tanıştım ve çok sevdim.
hatta bir ara ofiste sabah kahvaltılarında yapmaya başlamıştık diyebilirim :D
şimdi burada görünce anılarım canlandı:)
ellerine sağlık..

esra dedi ki...

hafsacığm..cbox 'un yok buradan günaydın diyeyim canım...günün güzel geçsin...

sugibi dedi ki...

ellerinize sağlık,çok hoş bir siteniz var.Allah'a emanet olun..

hafsahatun dedi ki...

teşekkür ederim...

ikincielkermes dedi ki...

Şimdi olsa yerim... :)
mükemmel bir lezzet. ellerinize sağlık.

Yorum Gönder

daha dumanı üstündeyken yorumunu bırakabilirsin..:)