severek yaptığımız bi sebzeli kek tarifi daha...
kızım çikolatalı veya meyvelilerden ziyade
havuçlu ıspanaklı otlu v.s. kekleri daha bi severek yiyo..
sebze sevmeyen çocuklarada sebzeyi sevdirmek için kolay bi yöntem...
"ıspanaklı kek mi ıyyy" diyenlerin bile artık vazgeçilmezi ...
malzemeler:
2 yumurta
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
1 su bardağı ıspanak püresi(güzelce yıkanmış ıspanak yapraklarını robottan geçirin)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
alabildiği kadar un
üzerine:
2 paket beyaz kremşanti
2 su bardağı süt
yapılışı:
yumurtayla şekeri çırpın.sütü yağı ve püreyi ilave edin.en son k.tozu ve unuda ilave edin.yağlanmış kare kek kalıbına dökün.180 dereceli önceden ısınmış fırında 40 dk pişirin.(herkesin fırınının pişirme süresi farklıdır.ben kendi fırınımda pişirdiğim süreyi yazıyorum)
piştikten sonra ters çevirip kalıptan çıkartın keki.ve kenar kısımlarını bıçakla 1 cm kadar kesin ve ufalayın.kekinizi isterseniz ortadan ikiye bölün.(ben böldüm.bölmeyebilirsinizde)
arasına kremşantinin yarısını sürün.kapatıp üstüne diğer yarısını sürün.ufalamış olduğunuz kekin kenar kısımlarını(ki ufalanmış keklere 1-2 kaşık kadar toz antep fıstığıda ilave ederseniz süper oluyo)üzerine serpin.afiyet olsun...
3 yorum:
Inalılır gibi değil ama ıspanak nasıl yakışıyor değil mi? Benim oğlum da böreğin içindeki ıspanağı yemiyor ama kektekinin farkına bile varmıyor.
Ellerinize sağlık
Ne kadar lezzetli görünüyor.Aslında yapmaktan çekindiğim bir tarif bu bir türlü cesaret edemiyorum, bu tür fotoğrafları görünce isteyim artıyor :)) ellerinize sağlık
afiyet olsun....:)
Yorum Gönder
daha dumanı üstündeyken yorumunu bırakabilirsin..:)